Oldalak

2013. október 11., péntek

Falevél-dekoráció papírból




Az őszben az a legklasszabb, hogy ilyenkor színes ruhába öltözik a táj. Ugyan a nappalok egyre rövidülnek és az őszi borúban egyre kevesebb a fény, de a természet változatos színeivel kárpótol minket mindezért. 
Az ősz csodás színvilágát gyűrt csomagolópapírból készített falevelekkel könnyen becsempészhetjük a lakásba is. Ezt a papírfajtát batikolt papírnak is nevezik, mivel a színezése nem egyenletes. A foltossága kifejezetten jól jön egy őszi falevél elkészítéséhez. 


A munkát azzal kezdjük, hogy a bejegyzés alján található linkre kattintva kinyomtatjuk és kivágjuk a levél sablonját. A csomagolópapírt félbehajtjuk és a sablon segítségével megrajzoljuk, majd kivágjuk a levelet. 


A félbehajtott, kivágott papírt szétnyitjuk és harmonikaszerűen összehajtogatjuk, majd a hosszabbik oldala felé félbehajtjuk. (2. kép) 
Zöld színű rafiából vágunk egy kb. 23 centis darabot, összecsomózzuk és a hajtás közepébe helyezzük. 
Ragasztóstifttel egymáshoz ragasztjuk a levél hosszabbik oldalait, majd a levél szára alatt néhány harmonikát is. (3. kép) Most már csak el kell igazgatni a levél redőit és el is készültünk. 










2 megjegyzés:

  1. Picit keskenyebb változatban, de ugyanilyen kis levelek díszítik ágacskáimat a csoportszobában. Nagyon jó az általad hozott minta is :), köszi.

    VálaszTörlés
  2. Júlia, ha küldenél egy képet róluk, szívesen kitenném. :)

    VálaszTörlés